In de academie vind je 9 verdiepende online masterclasses. Allemaal gericht op het beter begrijpen van trauma, hechting en gedragspatronen. Zodat het doorbreken van jouw patroon een stuk makkelijker wordt. Door je aan te melden als member ontvang je een mail met betaallink + per thema interessante en verdiepende extra’s in je mailbox. 

Overzicht thema's

Januari 2024

Doorgegeven familiepatronen

Februari 2024

Verlatings- en bindingsangst

Maart 2024

Hooggevoeligheid en trauma

Korte uitleg 9 thema's

Zonder dat je misschien precies begrijpt hoe, kunnen familiepatronen nog altijd invloed op jou hebben. Patronen vanuit de opvoeding of onuitgewerkte thematiek vanuit de familielijn. 

Ongezonde patronen vanuit de kindertijd kunnen grote invloed hebben op hoe en met wie jij op latere leeftijd in een relatie stapt. Ontdek wat verlatings- en bindingsangst met elkaar te maken hebben als het om de liefde gaat. 

Trauma ontstaat als jouw systeem iets overweldigends meemaakt en onvoldoende in staat is om dit op dat moment te verwerken. Je vecht- en vluchtrespons tegelijk actief worden (door tegelijk gas te geven en te remmen ontstaat er kortsluiting.) Waarbij een hooggevoelig systeem van nature al meer moeite heeft met het verwerken van prikkels.

Als kind was je gevoelig voor de wereld om je heen en de sociale context waarin jij bent opgegroeid. Om jezelf te beschermen tegen situaties die (emotioneel) pijnlijk waren of je hebben overvraagd, heb je beschermingsmechanismen ontwikkeld. Karakterstructuren genaamd. 

De moederwond gaat over de wijze waarop jouw moeder zich wel of niet kon afstemmen op jouw behoeften. Klein en afhankelijk als je was heeft dit invloed gehad op hoe je naar de wereld bent gaan kijken en of jij je veilig hebt gevoeld. 

Om bewust te zijn heb je jouw leven in het hier en nu op een open en eerlijke manier in de ogen te kijken. De illusie van oneindige hoop te doorzien. En ruimte te maken om ‘dat wat er niet was of uit je leven is verdwenen’ een plek te geven.  

Gedragspatronen die een baby ontwikkelt als reactie op het geboorteverhaal. Veel gedrag van jonge kinderen kan je plaatsen als je hun geboorteverhaal kent.

In de buik, pasgeboren of tijdens de eerste levensjaren ben je als kind kwetsbaar en afhankelijk van je opvoeder. Trauma in deze levensfase kan nog altijd invloed hebben op jouw dagelijkse leven. 

Opgroeien bij ouders die emotioneel onvolwassen of afstandelijk waren kan invloed hebben gehad op jouw basisgevoel van veiligheid en ertoe doen. Waar jij als kind patronen hebt ontwikkeld als tegenreactie op hun onvermogen. 

Januari 2024

Doorgegeven familiepatronen

Februari 2024

Verlatings- en bindingsangst

Maart 2024

Hooggevoeligheid en trauma

April 2024

Overlevingsmechanismen

Mei 2024

Inzicht in het hechtingspatroon van je moeder en welke invloed dit op jou heeft gehad. 

Juni 2024

Omgaan met niet genomen rouw en verlies

Juli 2024

Patronen ontstaan als reactie op jouw geboorteverhaal

Augustus 2024

De invloed van ingrijpende gebeurtenissen van conceptie tot aan jouw jonge kinderjaren.

September 2024

Opgroeien bij ouders die emotioneel onvolwassen of onbeschikbaar waren