Geef relatietherapie een kans als er nog liefde tussen jullie is

Relaties kunnen je uitdagen. Zeker als er nog liefde voelbaar is, kan de ander je diep raken. Wanneer communicatieproblemen, terugkerende conflicten of oud zeer de overhand krijgen, kan relatietherapie een waardevolle oplossing bieden. (Locatie Rotterdam)

 

Het doel van relatietherapie is om jullie als koppel te helpen de relatie te versterken door middel van open en eerlijke gesprekken. Met daarbij praktische oefeningen om te onderzoeken of jullie samen of alleen verder willen gaan.

Waarom relatietherapie?

Het is belangrijk om te herkennen wanneer je relatie wel wat hulp kan gebruiken.  Terugkerende signalen waarbij relatietherapie nuttig kan zijn: 

 

 • Communicatieproblemen Als gesprekken vaak eindigen in ruzie of als jullie langs elkaar heen praten.
 • Verlies van verbinding De momenten waarop je gaat merken dat je meer naast elkaar dan met elkaar leeft. 
 • Emotionele afstand Als je het gevoel hebt dat je steeds minder verhalen deelt of niet langer zegt wat je bezighoudt.  
 • Veranderingen en overgangen Blijven hangen in hoe het was in plaats van focussen op wat nu is. 
 • Rouw en onverwerkt verdriet Als je genoeg aan jezelf hebt en er niet voor elkaar kan zijn.
 • Terugkerende conflicten Problemen die steeds weer opduiken zonder een oplossing te vinden.
 • Onzekerheid Als relatieproblemen je eigenwaarde en vertrouwen gaan beïnvloeden.

Hoe relatietherapie kan helpen

Stap 1: Begrijp Jullie Heden en Verleden

Samen terugkijken naar de wortels van jullie relatie en de uitdagingen die je hebt doorgemaakt. Door te begrijpen waar jullie vandaan komen, kunnen we beter begrijpen wat maakt dat je nu vastloopt.   

 

Stap 2: Verbeter de Communicatie

Effectieve communicatie is de sleutel tot elke succesvolle relatie. We nemen de tijd om elkaars onderliggende boodschap te horen en hierover het gesprek aan te gaan in wat je van elkaar nodig hebt.

 

Stap 3: Opnieuw de Verbinding aangaan

Tijdens de sessies werken jullie aan het herstellen en versterken van een emotionele en fysieke band vanuit een systemische en lichaamsgerichte invalshoek. Door eerst de verbinding met jezelf te herstellen en vandaaruit opnieuw in te stappen. 

 

Stap 4: Conflicten oplossen

Vanuit een neutrale basis praktische oplossingen vinden voor terugkerende problemen. 

'Anders leren kijken naar elkaar geeft nieuwe ingangen.'
Doorbreek je patroon programma

Hoe ik jullie als ervaren relatietherapeut kan helpen

Melanie is een ervaren relatietherapeut in Rotterdam. In no-time ontrafelt ze welke onderliggende thematiek je hebt meegenomen vanuit je jeugd of ingrijpende situaties en hoe je daarop bent gaan reageren vanuit zelfbescherming. De patronen die nog altijd doorwerken binnen jullie relatie.

 

Ze helpt jullie door blokkades heen en onderliggende behoeftes bespreekbaar maken. Waarbij ze graag gebruik maakt van de natuur als verbindend speelveld. Met online sessies als aanvulling om jullie relatie naar een nieuw niveau te tillen.

 

Trajecten Relatietherapie

Sessie

Losse sessies
127 per sessie
 • 90 minuten per sessie

Pakket

4 sessies
447 1 maand
 • 90 minuten per sessie
 • 2 Sessies Live
 • 2 Sessies Online
 • Afgestemde Oefeningen
Live + Online

Online Therapie

7 sessies
777 3 maanden
 • 75 minuten per sessie
 • Om de week Online
 • Afgestemde Oefeningen
 • BONUS: Online leeromgeving
Online

Tevreden koppels

Dankjewel voor alles. Superfijn om op deze manier zoveel geleerd te hebben. Wat een reis langs allemaal laagjes emotie, gevoel en denkwijzen. De uitdaging om dit aan te gaan om situaties anders aan te pakken is met de fijne, motiverende begeleiding en oefeningen gelukt! Dank je wel voor alles Melanie! 

 

Sandra

Bedankt voor alle lessen op mijn pad. Iedere keer kom ik stukje bij beetje dichterbij mezelf. Dank voor jouw aandeel hierin. 

 

Kathy

Praktisch en doelgericht. De  2wekelijkse gesprekken hebben mij goed geholpen om mijzelf beter te begrijpen en door te zetten. 

 

Arno

Het Doorbreek je patroon programma heeft mij geholpen om uit mijn slachtofferrol te stappen. Het contact met mijn vriendin verloop zoveel makkelijker en we hebben het echt leuk samen.

 

Niek

Ben je geïnteresseerd in relatietherapie en wil je vrijblijvend kennismakingsgesprek? Geef jullie relatie dé kans die het verdient!

Neem vandaag nog contact op